Vijf potentiële aanwinsten voor het Feyenoord van Arne Slot

Feyenoord zal volgend jaar onder Arne Slot weer moeten gaan opleven. De aanstaande trainer gaf volgens het Algemeen Dagblad al aan dat er flink wat moet gebeuren. Dit zijn vijf potentiële aankopen voor het Feyenoord van Arne Slot. Ben jij het eens met deze namen?

1. Jay Gorter

Omdat Nick Marsman na dit seizoen vertrekt is Feyenoord op zoek naar een nieuwe reservekeeper. Volgens De Stentor is Feyenoord bij Jay Gorter uitgekomen. Van de 34 wedstrijden waarvan dit 20-jarige talent dit seizoen onder de lat stond bij Go Ahead Eagles wist hij 24 keer een clean sheet te houden, een nieuw record. Dit merkte niet alleen Feyenoord op, want Vitesse en Ajax gaan ook vol in de strijd voor zijn handtekening. Lukt het Feyenoord om hem te strikken?

2. Guus Til

Een oude bekende van Arne Slot. Bij het mogelijke vertrek Van Orkun Kökçü vindt Feyenoord misschien wel in Guus Til de nieuwe spelmaker. De 23-jarige middenvelder komt niet veel aan spelen toe bij SC Freiburg, waar hij op huurbasis speelt. Een behoorlijke sta-in-de-weg voor Feyenoord is de vraagprijs die Spartak Moskou hanteert. Volgens FeyenoordTransfermarkt is die te hoog en is er nog niks concreet. 

3. Yukinari Sugawara

Arne Slot wil volgens het Algemeen Dagblad Geertruida verplaatsen naar het centrum van de verdegiging en hiermee komt de rechtback positie vrij. Naast Bart Nieuwkoop en de 19-jarige Denzel Hall heeft de club daar geen vaste opties. We zien wel vaker dat trainers de gewoonte hebben om spelers mee te nemen naar hun nieuwe club, dus misschien kan Slot Feyenoord wel aan een rechtsback helpen. Jonas Svensson gaat het waarschijnlijk niet worden, hij wil volgens De Telegraaf zijn carrière graag in het buitenland voortzettend, maar dit seizoen stond Yukinari Sagawara op. De 20-jarige Japanner maakt grote stappen en misschien zien we hem volgend jaar wel in het Feyenoord van Arne Slot.

4. Exequiel Zeballos

Dit seizoen is Steven Berghuis weer MvP bij Feyenoord met 17 doelpunten en 13 assists, maar de topscorer sluit een vertrek niet uit. Daarom moet Feyenoord op zoek naar een vervanger en volgens FeyenoordTransfermarkt is de naam Exequiel Zeballos gevallen. De 19-jarige rechtsbuiten van Boca Juniors is dit seizoen 1 keer in actie gekomen en heeft volgens Transfermarkt.com een marktwaarde van 5 miljoen euro.

5. Ko Itakura

Ook centraal achterin vallen er gaten want Eric Botteghin verlaat na zes jaar De Kuip. Ook kan Marcos Senesi vertrekken om een stap hoger te gaan spelen. Feyenoord krijgt na dit seizoen wel talent Ramon Hendriks terug in de selectie na een goed seizoen bij NAC. Toch kan Feyenoord misschien in de eredivisie shoppen, bij FC Groningen is Ko Itakura namelijk een veelbesproken speler. De 24-jarige huurling van Manchester City blinkt uit door zijn meevoetballende kwaliteiten. Past de Japanner in het spel van Arne Slot?

Feyenoord-doelman vertrekt