Engeland verwacht ‘Oranje-verrassing’: "Moeten we op voorbereid zijn"

De veelvuldig bekritiseerde Gareth Southgate, bondscoach van de Oranje-opponent in de halve finale van het Europees kampioenschap, is op zijn hoede voor het Nederlands elftal. Voornamelijk de capaciteiten van de technische staf roemt hij in aanloop naar het duel.

Dat duel wordt woensdagavond gespeeld in het Signal Iduna Park in Dortmund, waardoor het voor veel Nederlanders aantrekkelijk is om de tocht af te leggen. De Engelsen waren tot dusver tijdens elk duel in overtal, maar daar lijkt nu mogelijk verandering in te gaan komen met zo’n 75.000 Hollanders in de Duitse straten. Wat verwacht Southgate van het duel?

Southgate vindt Nederland ‘tegenstander van hoog niveau’

Waar de Engelsen een strafschoppenserie nodig hadden om zich bij de laatste vier van Europa te voegen, was voor Nederland een ommekeer tegen Turkije voldoende om de klus te klaren. De Engelsen zijn onder de indruk van bondscoach Ronald Koeman en zijn team. "Het is een team met een zeer sterke verdediging, waarvan we de meeste spelers kennen. Ze hebben een middenveld met veel beweging en hun aanvallende spelers zijn van een hoger niveau dan de teams waar we tot dusver tegen hebben gespeeld. Ronald kan tactische wijzigingen aanbrengen, daar moeten we op voorbereid zijn."

Engelse bondscoach trots op prestaties en ontwikkeling van eigen ploeg

Ondanks de kritiek die The Three Lions al tijden krijgen, gaat voor de hoofdverantwoordelijke die vlieger niet op. Hij ziet zijn ploeg juist constant groeien en looft zijn spelers. “Ik denk dat we al acht jaar constant presteren. Sinds het WK in Rusland staan we altijd in de top vijf van de wereld. Op het vorige EK haalden we de finale, nu de halve finale, dus het team laat zien constant te zijn en dat is wat we wilden bewerkstelligen, dat Engeland structureel lang meedoet in eindtoernooien”, stelt hij in gesprek met NOS. Lees hier wat men kan verwachten van het duel.

Feyenoord-doelman vertrekt