Alle mogelijke tegenstanders van Ajax in de Champions League

Ajax is al door in de Champions League en weet dat het na de 1-2 zege op Besiktas ook groepswinnaar is van poule C. Dat betekent dat de Amsterdammers een nummer twee uit de andere poule gaan treffen. Voetbalflitsen neemt de tegenstanders door.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain is een mogelijke tegenstander van de formatie van trainer Erik ten Hag. Op papier zijn de Parijzenaars, met spelers als Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé in de gelederen, de zwaarste tegenstander die geloot kan worden. Er is een kans van 1 op 7 dat het zover komt en iedereen in Amsterdam zal hopen dat het kwartje niet die kant op valt.

Porto/Milan/Atlético

De laatste speeldag zal vooral in groep B interessant gaan worden. Liverpool is met vijftien uit vijf de onbetwiste nummer één, maar daarachter kunnen nog drie ploegen door naar de volgende ronde en een eventuele Ajax-opponent worden. FC Porto houdt nu met vijf punten plek twee bezet, maar AC Milan en Atlético Madrid zitten met vier punten nog op het vinkentouw. De Spanjaarden gaan dinsdagavond op bezoek bij Porto en moeten daar winnen, terwijl Os Dragões op een gelijkspel kunnen gokken. Als Milan door wil, zal het in eigen stadion Liverpool moeten zien te kloppen.

Real Madrid/Inter

De Koninklijke staan op plek één en verdedigt die positie op de slotdag tegen nummer twee Internazionale. De Italianen komen op bezoek in de Spaanse hoofdstad en kunnen alleen met een zege eerste worden. Als dat niet lukt, zijn zij een mogelijke tegenstander van Ajax.

Barcelona/Benfica

Hét verhaal van woensdagavond zal het al dan niet kwalificeren van FC Barcelona voor de knock-outfase zijn. De Catalanen zijn eigenlijk vaste gast bij de laatste zestien van het miljardenbal, maar zouden dit jaar zomaar een keertje over kunnen slaan. Er moet namelijk gewonnen worden bij Bayern München, de nog foutloze koploper in de groep, om Benfica van het lijf te houden. De Portugezen zijn qua onderling resultaat in het voordeel tegen Barça, spelen op datzelfde moment thuis tegen Dinamo Kiev en zullen die wedstrijd waarschijnlijk winnen. Als O Glorioso prutst óf als Barça van Bayern wint, gaan Xavi en de zijnen door.

Atalanta/Villareal

Manchester United is poulewinnaar in groep F. Dat betekent dat de wedstrijd tussen Atalanta en Villarreal om plek twee zal gaan. De Spanjaarden reizen naar Bergamo met het voordeel: zij hebben één punt voorsprong en zijn met een gelijkspel zeker van de laatste zestien en een mogelijke ontmoeting met Ajax. La Dea moet de regerend Europa League-kampioen in eigen huis kloppen om net als vorig seizoen in de Champions League tegen de Nederlands kampioen uit te kunnen komen. In de groepsfase ging het toen mis voor de Ajacieden.

Poule G

Elk team in groep G zou op papier nog tweede kunnen worden. Lille OSC is momenteel koploper met acht punten, Red Bull Salzburg volgt met zeven, Sevilla is de nummer drie met zes punten en VfL Wolfsburg sluit de rij met vijf verdiende punten. De Duitsers spelen op de laatste dag thuis tegen Lille en zouden dus de hele groep overhoop kunnen gooien, terwijl in Oostenrijk het treffen tussen Salzburg en Sevilla gespeeld zal worden. Het is afwachten wie als nummer twee uit de strijd zal komen.

Chelsea/Juventus

De situatie in de laatste groep is een stuk overzichtelijker. Chelsea en Juventus hebben allebei twaalf punten uit vijf wedstrijden en staan respectievelijk eerste en tweede, omdat The Blues een beter onderling resultaat tegen Juve hebben. Als Chelsea op de laatste dag dus 'gewoon' bij Zenit wint, zijn zij de nummer één en wordt La Vecchia Signora een potentiële tegenstander van Ajax. Als Juve groepswinnaar wil worden, moet het zelf thuis zien af te rekenen met Malmö en ook nog eens hopen op een uitglijder van de Engelsen.