Messi vs. Mbappé: zo presteerden beide sterspelers op het WK in Qatar

Alle ogen zijn zondagmiddag tijdens de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk gericht op Lionel Messi en Kylian Mbappé. Hoe presteerden de twee sterspelers in aanloop naar de eindstrijd in het Lusailstadion? Voetbalflitsen brengt de statistieken in kaart.

Messi kwam in de voorgaande zes WK-duels vijf keer tot scoren en gaf drie assists. In de wedstrijden tegen Mexico, Nederland en Kroatië had de kleine dribbelaar met één doelpunt en één assist per duel een groot aandeel in het WK-succes van Argentinië. Messi werd in totaal vier keer uitgeroepen tot 'Budweiser Man of the Match'. Aanstaande zondag kan hij deze statistiek aanvullen. Ben jij benieuwd hoe Messi de WK-finale speelt?

Lionel Messi dit WK (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Lionel Messi dit WK

Mbappé leverde dit WK nagenoeg dezelfde prestaties als Messi. De Franse steraanvaller maakte ook vijf doelpunten in zes wedstrijden en gaf slechts één assist minder dan zijn ploeggenoot. Mbappé werd in totaal drie keer verkozen tot man van de wedstrijd. Heb jij zin om extra hard te juichen als de Fransen revanche nemen tegen Argentinië? Bekijk dan hier de kansen voor Kylian Mbappé.

Kylian Mbappé dit WK

Kylian Mbappé tijdens dit WK

Feyenoord-doelman vertrekt