Gakpo ziet zijn team groeien: "We moeten het in de topwedstrijden laten zien"

PSV-aanvoerder Cody Gakpo is met zijn ploeg als winterkampioen geëindigd dit kalenderjaar. Dit zorgde bij het team voor een boost in het zelfvertrouwen. De captain is overtuigd dat de Eindhovenaren iets moois kunnen neerzetten in de tweede seizoenshelft.

De selectie van PSV is onder Roger Schmidt een echte eenheid geworden. "Wij zijn als team nu wat langer bij elkaar en weten binnen en buiten het veld steeds beter wat we aan elkaar hebben", verklaart Gakpo tegenover het Eindhovens Dagblad. "Daardoor kunnen er mooie dingen gebeuren".

De Eindhovenaren wonnen de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden en concurrent Ajax verspeelde punten tegen AZ. "Dat Ajax wat heeft laten liggen, is prettig voor ons", geeft Gakpo toe. "Wat zij doen, hebben we alleen niet in eigen hand. Na de nederlaag in Amsterdam bleven wij overtuigd van onszelf en hadden we alles kunnen winnen. Daarom hadden we niet van tevoren voor de laatste weken getekend".

Gakpo heeft met zichzelf afgesproken dat hij dit seizoen minimaal tien doelpunten wil maken voor zijn ploeg. "Het zou fijn zijn als meer spelers daarin slagen. De trainer kan vertrouwen in ons hebben", aldus Gakpo, die erkent dat PSV uit meer dan elf basisspelers bestaat. "Hij kan maar elf spelers opstellen, maar ons team is aan het groeien. Dat moeten we in de topwedstrijden dan maar eens laten zien".