Van Halst verwacht succes van Ihattaren bij Ajax: "De kans schat ik op tachtig procent"

Ajax wist zich deze winter te versterken met Mohamed Ihattaren. Volgens Jan van Halst is dit een combinatie met een grote kans val slagen, stelt hij in gesprek met Voetbal International. De talentvolle middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Juventus.

Als de huurperiode afgelopen is, hebben de Amsterdammers een optie tot koop van slechts twee miljoen euro. Van Halst verwacht dat Ihattaren zijn leven weer op de rails krijgt bij Ajax. "Ik schat de kans dat hij bij Ajax een succes wordt op tachtig procent", zegt de oud-speler van Ajax tegen VI. "Over drie jaar zullen we een interview lezen waarin Ihattaren vertelt dat hij stom is geweest en blij is dat hij via Ajax weer het plezier in het voetbal heeft hervonden".

Van Halst is benieuwd naar de dag dat de aanvallend ingestelde linkspoot met Jong Ajax op bezoek gaat naar een ploeg als Helmond Sport. "Kan hij het dan ook?", vraagt hij zich af. PSV verliet hij afgelopen zomer door de achterdeur. "Ihattaren was gewoon toe aan een andere omgeving. Vreemde ogen kunnen dwingen, dat merk ik aan mijn kinderen. Als ik tien keer iets tegen ze zeg, horen ze het na verloop van tijd niet meer. Maar roept de buurman hetzelfde, dan luisteren ze wel".

Feyenoord-doelman vertrekt