Zo kan Oranje zich tegen Frankrijk plaatsen voor de EK-achtste finales

Het wordt een lastige opgave, maar Nederland kan zich tegen Frankrijk al verzekeren van een plek in de achtste finales van het EK 2024. Wat Oranje zelf moet doen en op welke resultaten het verderop in de groep moet hopen, neemt Voetbalflitsen met je door!

Na de nipte overwinning op Polen (1-2), staat er voor Oranje een kraker op het programma. In Red Bull Arena te Leipzig is vicewereldkampioen Frankrijk de tegenstander. Beide landen staan na de eerste groepswedstrijd op drie punten. Nederland staat door een beter doelsaldo bovenaan in Groep D. Bij een overwinning kan Oranje zelfs al een plek in de achtste finales van het EK veiligstellen. Wat kan Oranje van Frankrijk verwachten?

Hoe plaatst Nederland zich voor de achtste finales van het EK?

Nederland kan zich tegen Frankrijk dus al plaatsen voor de knock-outfase van het EK. Hiervoor met het zelf winnen van Frankrijk en hopen op een resultaat van Polen tegen Oostenrijk. Bij eigen winst en een gelijkspel of overwinning van Polen is Nederland gekwalificeerd voor de volgende ronde. 

In de laatste groepswedstrijd wacht voor Nederland nog Oostenrijk, dat op 25 juni om 18.00 uur de tegenstander is.

Virtueel speelschema Nederland op het EK

Dit EK kunnen zelfs drie landen uit één groep door naar de knock-outfase van het toernooi. De nummers één en twee plaatsen zich direct, terwijl ook de vier beste nummers drie doorgaan. De mogelijke wedstrijden van Oranje zien er als volgt uit:

  • 2 juli, 21.00 uur: D1 tegen F2
  • 1 juli, 18.00 uur: D2 tegen E2

Eindigt Oranje als één van de vier beste nummers drie, dan komt het op zondag 30 juni in actie. Om 18.00 uur kan het die dag de nummer één van Groep C treffen, terwijl om 21.00 uur Spanje de tegenstander zal zijn. 

Feyenoord-doelman vertrekt