Mossou oppert verandering bij Ajax: "Kan groepsdynamiek ten goede komen"

Het ging Ajax in de eerste seizoenshelft verre van voor de wind en Sjoerd Mossou denkt dat de Amsterdammers er goed aan zouden doen om afscheid te nemen van Steven Bergwijn. Hij denkt namelijk dat verkoop van basisspelers een goede impact kan gaan hebben op de sfeer in de groep.

Waar bij PSV het verkopen van spelers uitgesloten is, is dat volgens de columnist heel anders en juist goed om gedurende de winterstop afstand te nemen van een aantal heren. "In het geval van Ajax kan het goed zijn om spelers kwijt te raken en dat kunnen ook basisspelers zijn. Dat kunnen spelers zijn die in het huidige basisteam hun waarde hebben of altijd spelen. Ik noem met Bergwijn het meest logische voorbeeld. Het kan juist de groepsdynamiek ten goede komen op het moment dat je gaat verversen", begint hij in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

Wederopbouw van Ajax-selectie

"Je kunt pas een nieuw team bouwen als je ook van spelers afkomt'. Dat wordt weleens onderschat. Het lijkt wel alsof het een kwestie is van kopen, maar het is vrij cruciaal om juist ook spelers kwijt te raken met het oog op de dynamiek", zegt hij stellig. De tegenvallende prestaties van de voltallige Ajax-selectie, maar bovenal de zomeraankopen, zorgen wel voor een aantal beren op de weg.

Mossou denkt dat de Amsterdammers nog altijd kunnen leunen op de internationale status die zij opgebouwd hebben door de loop der jaren. "Het is toch Ajax, dat internationaal de naam van een talentenfabriek draagt. Dat maakt spelers toch wat waard. In het verleden hebben we dat vaker gezien: spelers die niet bijzonder of overbodig waren bij Ajax die toch voor een aardige prijs weggingen", besluit de sportverslaggever.