Bijna weer van start; dit is het programma van Ajax in januari

De eerste seizoenshelft van Ajax is veelbewogen te noemen. Een trainerswissel tussen Maurice Steijn en John van 't Schip, maar de rode lantaarn stond ook een tijdje in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers hervatten de Eredivisie als nummer vijf van de ranglijst.

Oefenwedstrijden

Terwijl een aantal spelers nog even genieten van vakanties in zonnige landen en riante oorden, wordt ook al stiekem vooruitgeblikt op de herstart van het Nederlandse voetbal. Vanaf 12 januari begint de Eredivisie weer en in de periode daarvoor heeft Ajax tot dusver nog geen oefenwedstrijden gepland. Zij zullen zich prepareren tijdens een trainingskamp in het Spaanse Cadiz. Van 2 tot 7 januari zullen de Amsterdammers daar te vinden zijn en hopen zij ook nog een tegenstander te vinden. Hannover 96 werd genoemd, maar het is onbekend of zij op 6 januari de gewenste opponent zijn.

Ajax in januari

Door vroegtijdige uitschakeling in de TOTO KNVB Beker staan er slechts drie wedstrijden op het programma in de openingsmaand van 2024. Er wordt slechts één keer in de Johan Cruijff ArenA gespeeld en twee wedstrijden tegen één promovendus en een angstgegner. 

14-01-2024, 14:30: Go Ahead Eagles - Ajax

21-01-2024, 16:45: Ajax - RKC Waalwijk

27-01-2024, 21:00: Heracles Almelo - Ajax

Persoonlijke gesprekken

Interim-manager Van 't Schip lijkt nu ook eindelijk tijd over te hebben en kan de winterstop gaan benutten om individuele gesprekken te voeren met spelers binnen zijn selectie. Susan Lenderink, financieel directeur van de club, liet in een eerder stadium al optekenen dat verkoop van een aantal spelers de voorkeur geniet. Dit heeft te maken met de financiële situatie door het mislopen van Europese miljoenen en tegenvallende presentaties.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers