Nicolai Jørgensen haalt uit na verhalen over vertrek bij Feyenoord: "Juist ik mag boos zijn"

Nicolai Jørgensen baalt van de kritiek die hij de laatste tijd krijgt. De verhalen over zijn mislukte conditietest en het negatieve beeld dat van hem geschetst wordt, zorgen voor ergernis bij de spits van Feyenoord. De kritiek dat hij de laatste jaren te weinig heeft gepresteerd, terwijl hij een flink salaris in De Kuip opstrijkt, vindt hij onterecht.

"Ik heb er een beetje moeite mee. Het is duidelijk dat ik een van de beter betaalde spelers ben, maar tegelijkertijd kun je het ook omdraaien. Feyenoord heeft meerdere keren de kans gehad om mij aan een club te verkopen waar ik meer kon verdienen," zo laat hij aan het Deense BT weten. Jørgensen doelt vermoedelijk op Newcastle United, dat in januari 2018 een bod van 20 miljoen euro deed, maar toen werkte Feyenoord niet mee.

Daarom vindt hij dat Feyenoord niet moet klagen en hij juist boos mag zijn: "Dus vanuit mijn oogpunt heb ik wel iets om boos over te zijn, maar ik heb nooit geklaagd. In mijn ogen is het dus niet eerlijk dat er wordt gesproken over een vertrek en over het geld, want juist ik heb op dit punt moeten inleveren. Maar ik ben heel erg blij bij Feyenoord te zijn. Ik denk niet dat ik geen geld hadden willen ruilen voor mijn tijd hier."

Apart trainen

Inmiddels traint de Deen dus voor zichzelf, al heeft dat niks met zijn conditietest te maken: "Ik train inderdaad voor mezelf. Ik kwam zoals iedereen terug en was fit en klaar voor de voorbereiding. En toen had ik het gesprek met de trainer die me vroeg naar mijn plannen. Ik vertelde hem dat ik hier al vijf jaar zit en dat het geen geheim was dat ook Feyenoord van plan was mij in de winter te verkopen en dat we nu naar deze zomer zouden kijken. De trainer zei toen dat hij mijn eerlijkheid respecteerde, maar dat hij zich liever wilde concentreren op de 22 spelers waarvan hij weet dat hij die tot zijn beschikking zal hebben. Hij vond het met alle respect beter dat ik me met de looptrainer fit zou houden tot er een transfer zou komen. Dat is volkomen normaal."

Feyenoord-doelman vertrekt