Erik ten Hag in de problemen: ''Dit ligt niet binnen mijn invloed''

Het is tegenwoordig wel terecht dat de Reds van Manchester United zeer te spreken zijn over Erik ten Hag. De Nederlandse topcoach speelde deze week 2-2 tegen Barcelona in de Camp Nou en won thuis 3-0 van Leicester City. Maar er is een storm opkomst: Erik ten Hag is dankzij een potentiële overname van de club niet zeker van zijn positie. 

Voordat we dieper ingaan op de reactie van Ten Hag rond de potentiële overname, blikken we eerst nog even terug naar de wedstrijd tegen Barcelona. Hierbij viel op dat Wout Weghorst in een nieuwe rol speelde.

Bulldozer Wout Weghorst

De pinchhitter stond donderdag, zoals wel vaker, in de basiself van Ten Hag. Dit keer niet in de spits, maar dichter op het middenveld om Frenkie de Jong en Franck Kessié in de weg te lopen. “Weghorst als bulldozer op het middenveld klinkt belachelijk en het zag er ook een beetje belachelijk uit. Toch werkte het!’’, aldus Voetbal International-columnist Süleyman Öztürk. Hoewel Sky Sports te spreken was over de wedstrijd van de man uit Borne, waren niet alle fans tevreden. Zo zorgde Wout Weghorst voor tegenstrijdige reacties.

Goede wedstrijd, Ten Hag toch ontevreden

Manchester United had 39% balbezit en schoot evenals Barcelona 18 keer, waarvan 5 op goal. Een prima resultaat voor een Champions League waardig affiche zou je denken, maar niet voor Ten Hag. Volgens hem had de Italiaanse scheidsrechter Mariani te veel invloed op de wedstrijd. Toch had Erik ten Hag wel genoten van de wedstrijd: ‘’We hebben karakter en vastberadenheid getoond, nu moeten we het op Old Trafford maar afmaken.", zo zei de trainer tegenover BT Sports.

Ondanks de positieve resultaten moet de trainer zich zorgen maken, zoals genoemd dreigt de club namelijk overgenomen te worden. Afhankelijk van de investeerder, zou dit kunnen betekenen dat de gehele club verandert. Wanneer de investeerder ervoor kiest om zijn ‘eigen club’ samen te stellen, komt de rol van Ten Hag bij de club in gevaar.

Voelt Ten Hag de bui al hangen?

‘’Ik voel mij verbonden aan deze club’’, aldus de trainer na de wedstrijd tegen Leicester City. Hij bedankte de fans voor het vertrouwen in hem en zegt dat hij zijn huidige positie geweldig vindt. ‘’Zelf kan ik alleen invloed uitoefenen op de prestaties van dit team en dat blijf ik doen.”, naar aanleiding van de eventuele overname. Jim Ratcliffe (Engelse ondernemer) en Jassim Bin Hamad Al Thani (monarch) zijn de twee belangrijkste kandidaten voor de rol als nieuwe eigenaar. "Sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani bevestigt dat hij een bod heeft uitgebracht op Manchester United Football Club’’. Dit bod zou volgens Engelse artikelen om zo’n zes miljard euro gaan.