'Ontslag Ronald Koeman bij FC Barcelona aanstaande, opvolger ook al bekend'

FC Barcelona had op 29 april de kans om de koppositie in La Liga over te nemen, want bij een zege op Granada zou het over Atlético Madrid zijn gegaan. Dat gebeurde niet, Granada won met 1-2, en de titel is inmiddels uit het zicht. Spaanse media melden dat Ronald Koeman inmiddels ernstig moet vrezen voor zijn ontslag.

Dat heeft alles te maken met de dramatische reeks van de laatste weken. Barça wist, uitgerekend op het moment dat het er écht om ging, vier van de laatste vijf duels niet te winnen. Na de nederlaag tegen Granada, werd er nog wel met 2-3 bij Valencia gewonnen, maar dit lukte niet tegen Atlético Madrid (0-0), Levante (3-3) en Celta de Vigo (1-2 nederlaag). De achterstand op Atlético Madrid is met nog één wedstrijd zeven punten en Koeman moet serieus vrezen voor zijn vertrek.

Xavi opvolger van Koeman?

Het ontslag van Koeman, die nog een contract tot 2022 heeft, is volgens diverse media aanstaande en het is ook al duidelijk wie hem moet opvolgen: Xavi Hernández, die nu nog trainer is van Al-Sadd. Voorzitter Joan Laporta is groot fan van het Barça-icoon. Wordt vervolgd.

ontslag ronald koeman aanstaande, xavi opvolger bij barcelona

Feyenoord-doelman vertrekt