Arne Slot: "Ik verwacht Sinisterra en Walemark bij de selectie"

Arne Slot heeft goed nieuws voor de Feyenoord fans in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. De hoofdtrainer vertelt over de situatie omtrent Luis Sinisterra, die al aardig op de weg terug is en over de toegevoegde waarde van Cole Bassett en Patrik Walemark. Ook ging hij in op de mogelijkheid voor Feyenoord om Mohamed Ihattaren te halen. 

Slot begon de persconferentie vrijdagmiddag met goed nieuws over Sinisterra. "Ik verwacht wel dat hij weer bij de groep zit. Hij heeft weer meegetraind met de groep", vertelt de trainer. "Nu moeten we samen beslissen of hij kan spelen of niet. Hij is deze week voor het eerst weer aan het meetrainen", legt de trainer uit. "Dan moeten we een weloverwogen keuze maken van wat verstandig is, die keuze maak ik uiteindelijk in overleg met de speler en de medische staff."

Ook ging de trainer in op de nieuwe aantrekkingen die deze week gepresenteerd zijn door Feyenoord: "Patrik (Walemark) heeft al meegetraind deze week, Cole (Bassett) wacht nog op een werkvergunning." Slot maakt ehter duidelijk dat Basset geen versterking is voor op de korte termijn. "Ik denk dat je Cole ook wel moet zien als een speler die we voor de lange termijn gehaald hebben. Patrik is een speler die meteen kan concurreren voor een basisplaats, dat zou voor Cole ook kunnen gelden maar dan moet hij zich erg snel ontwikkelen."

Later in de persconferentie werd er nog gevraagd naar Mohamed Ihattaren, een naam die steeds vaker voorkomt in het transfercarousel. Op die vraag had Slot een kort antwoord: "Die naam is bij zóveel clubs genoemd. Mohamed Ihattaren is een goede speler, maar wij hebben voor Patrik Walemark gekozen op die positie. Dan heeft het geen zin om te praten over andere spelers."

De persconferentie was maar van korte duur. Om 14.05 uur maakte de trainer er al een einde aan om het afscheid van Christian Gyan voor het stadion mee te maken.