Feyenoord breekt record met financiële injectie van Britse kledingsponsor

Een sponsordeal met een recordbedrag lonkt voor Feyenoord, dat schrijft De Telegraaf. Volgens het medium is gaan de Rotterdammers de komende dagen in zee met het Britse kledingmerk Castore, een deal die ze naar verluid 50 miljoen euro oplevert. Vanaf 2023 zou de sponsor zelfs meer opleveren dan de huidige hoofdsponsor van Feyenoord, Euro Parcs.

Voorlopig blijven de Feyenoord-spelers nog rondlopen in gear van Adidas, maar vanaf 2023 gaat daar dan toch verandering in komen. Dan neemt het kledingmerk Castore het roer over. Feyenoord wordt daarmee de eerste Nederlandse voetbalclub die kleding gaat dragen van het Engelse kledingmerk. De deal zou Feyenoord ronduit vijftig miljoen euro opleveren, wat zou betekenen dat het de grootste sponsordeal ooit is voor de Rotterdammers.

Financieel gaat het al jarenlang niet makkelijk binnen Feyenoord. Door de krappe financiële mogelijkheden was het afgelopen zomer lastig voor trainer Arne Slot om de gewenste versterkingen binnen te halen. De club moest het dus vooral doen met risicoaankopen, jonge talenten op de transfermarkt. Feyenoord moest ook al een lening doen bij een Zweedse bank om de transfers van Patrik Walemark en Cole Basett af te ronden.