'Feyenoorder hoopt opnieuw op speelminuten bij andere club'

Marouan Azarkan is met Feyenoord begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar hoopt in de huidige transferwindow nog een stap te maken. Hij hoopt op speelminuten in de Eredivisie en denkt deze niet onder Arne Slot te krijgen en hoopt de buitenspeler op een nieuwe deal. 

''Hij wil zelf heel graag, maar we zijn ook afhankelijk van Feyenoord'', bevestigt Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen in gesprek met RTV Rijnmond. Azarkan maakte afgelopen seizoen onderdeel uit van de selectie van Dijkhuizen. De 20-jarige buitenspeler staat ook in de belangstelling van Sparta Rotterdam en heeft de optie om zijn contract bij Feyenoord, dat nu loopt tot medio 2023, te verlengen.

Excelsior doet er alles aan om Azarkan over te nemen. Dijkhuizen wil namelijk goed voor de dag komen in de Eredivisie en hoopt opnieuw een beroep te kunnen doen op het talent. ''Dat is wel de insteek. Je ziet de laatste jaren in de Eredivisie dat meerdere clubs het goed doen in hun eerste jaar. Ik denk dat dit komt door een soort onbevangenheid die de spelers van die clubs hebben".