Alles over Ajax - Besiktas

Ajax heeft voor eigen publiek de vloer aangeveegd met Besiktas. In de Johan Cruijff ArenA werd het 4-0 voor de Amsterdammers, waardoor zij aan de leiding gaan in de Europa League. Voetbalflitsen blikt terug op de clash!

Nabeschouwing Ajax-Besiktas (26 sep)

Ajax heeft het eerste duel in de groepsfase van de Europa League succesvol afgerond. De ploeg van Francesco Farioli was met 4-0 te sterk voor de Turkse nummer drie Besiktas De score werd geopend door Kian Fitz-Jim en in de tweede helft volgden ook Kenneth Taylor en Mika Godts (2X).

Opstellingen Ajax en Besiktas (26 sep)

Brian Brobbey startte bij Ajax in de spits, wat inhoudt dat Wout Weghorst genoegen moest nemen met een plek op de bank. Dat gold ook voor Ahmetcan Kaplan, die donderdagavond een rol als reserve vervult. De Italiaanse oefenmeester geeft de voorkeur namelijk aan Youri Baas

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ajax op rapport na Ajax-Besiktas (26 sep)

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist in 90 minuten voetbal geen enkel schot op het doel van de Amsterdammers te lossen. Voor de Turkse doelman was het vier keer grabbelen, wat de eerste driepunter in Europa betekent voor Ajax. Bertrandt Traoré behaalt, ondanks de kritiek van fans, ook een voldoende. Dit, nadat dat hij een matige eerste helft speelde. Verder zijn Mika Godts en Kian Fitz-Jim de grote uitblinkers. 

​(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Samenvatting Ajax-Besiktas (26 sep)

Ajax behoudt zo de ongeslagen status tegen de Turkse opponent en trainer Giovanni van Bronckhorst blijft zonder zeges op Amsterdamse bodem achter. 

Alle uitslagen van Europa League speelronde 1.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers