Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op dinsdag 29 juni gespeeld

De groepsfase van het EK 2020 zit erop. Dat betekent dat het toernooi verder gaat met de achtste finales. Om te beginnen zijn daar de EK-wedstrijden van dinsdag 29 juni. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de spelende landen moet weten!

Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op dinsdag 29 juni gespeeld

Engeland - Duitsland (achtste finales)

Een affiche om je vingers bij af te likken. Op dinsdag 29 juni trappen Engeland en Duitsland om 18:00 uur af in de achtste finales van het Ek 2020. Engeland pakte in groep D zeven punten en kroonde zichzelf daardoor tot groepswinnaar. Het won van Kroatië (1-0), speelde gelijk tegen Schotland (0-0) en won met 0-1 van Tsjechië. Al met al ziet het er nog niet al te spectaculair uit voor Engeland.

Hetzelfde geldt voor Duitsland, dat tweede werd in groep F. Het pakte door een overwinning op Portugal (2-4) en een nipt gelijkspel tegen Hongarije (2-2) slechts vier punten. Duitsland en Engeland kwamen elkaar voor het laatst tegen in 2017, tijdens twee oefeninterlands. Duitsland won één wedstrijd met 1-0, de tweede eindigde in 0-0.

Zweden - Oekraïne (achtste finales)

De laatste achtste finale gaat tussen Zweden en Oekraïne. Zweden verraste iedereen door boven Spanje te eindigen in groep E. Met zeven punten werd het winnaar van de groep. Aan de kant van Zweden zorgt middenvelder Emil Forsberg voor de meeste dreiging.

Oekraïne plaatste zich als een van de beste nummers drie voor de achtste finale van het EK 2020. Tegen Noord-Macedonië pakte het de enige drie punten, door met 2-1 te winnen. Diezelfde uitslag werd het tijdens het EK van 2012, toen Oekraïne en Zweden elkaar voor het laatst troffen.

Het volledige programma van de achtste finales op het EK 2020

achtste finales ek

Feyenoord-doelman vertrekt