Schokkende details van overval op gezin Zahavi: haren van vrouw afgeknipt

In een uitgebreide reconstructie van De Telegraaf zijn de details bekend geworden van de overval op het huis van Eran Zahavi zondagmiddag. De spits van PSV was onderweg naar het duel van de Eindhovenaren tegen Willem II, toen zijn vrouw en kinderen thuis werden overvallen.

Shay Zahavi, de vrouw van de PSV-spits, werd zondagmiddag verrast nadat zij de deur open deed. Een man verkleed als pakketbezorger, gevolgd door nog een overvaller, drongen met veel geweld de woning binnen. Samen met de drie kinderen wordt de vrouw van Zahavi vastgetaped. De overvallers gingen zeer gewelddadig te werk en wilden geld en sieraden zien. Toen het ze niet snel genoeg ging, is het haar van Shay afgeknipt.

De overvallers waanden zich compleet veilig in de woning van Zahavi. "Ze namen alle tijd", zegt een bron tegenover De Telegraaf. "Een inbreker slaat zijn slag binnen een paar minuten, omdat hij bang is te worden ontdekt. Deze twee overvallers waanden zich veilig in huis en wekten geen moment de indruk dat ze haast hadden." De vrouw van Zahavi wist zich snel na het vertrek van de overvallers te bevrijden en de politie te bellen.

Naambordje bij de deur
Het huis van Zahavi was volgens De Telegraaf een makkelijk doelwit. Er hangen weliswaar beveilingscamera's, maar er is geen toegangsbeveiliging. De overvallers konden zonder problemen naar de deur lopen en vervolgens ongemerkt binnen komen. Het dagblad wijst op enkele Instagram-posts van Zahavi, waarop hij regelmatig met dure horloges te zien is. De overvallers konden achter het adres van de Israëlische spits komen door hem na een training naar huis te volgen. Er hangt zelfs een bordje met zijn naam bij de voordeur.