Ex-PSV'er nu dé man in vorm: 26 goals en 23 assists

Heel wat voetballers wijken aan het einde van hun carrière uit naar Saoudi-Arabië, de Verenigde Staten of keren terug naar hun thuisland. Ex-Club-aanvaller Maxime Lestienne koos echter voor een avontuur in Singapore bij Lion City Sailors. In 2022 verliet hij zijn club Standard om in Azië furore te maken. In zijn eerste seizoen wist hij al 16 goals te maken en leverde hij 27 assists af. Afgelopen seizoen deed hij nóg beter en wordt daar misschien ook voor beloond.

Maxime Lestienne POTY

Lion City Sailors deden dit seizoen mee op drie verschillende fronten: de Singapore Premier League, de beker van Singapore en de AFC Champions League. In de competitie eindigde de ploeg van Lestienne tweede, met acht punten achterstand op de kampioen Albirex Niigata. Lestienne werd topscorer met maar liefst 25 goals in 24 wedstrijden. Ook de ranglijst van meeste assists werd gedomineerd door de Belg met 22 exemplaren. Ook in de bekercompetitie en de Aziatische Champions League, die beide nog aan de gang zijn, draagt Lestienne zijn steentje bij. Hij is vanzelfsprekend genomineerd voor speler van het jaar in Singapore.

Maxime Lestienne vs Tottenham

Op 26 juli 2023 speelde Lestienne met zijn club Lion City Sailors een oefenwedstrijd tegen het Engelse Tottenham. Hij wist heel wat fans van over de hele wereld te charmeren met een erg knappe assist.

"Ik had niet verwacht dat dit team uit Singapore twee Football Manager-wonderkids in hun team had, met Lestienne en Zivkovic."

"Lestienne was nog goed ook."

"Wat een bal van Maxime Lestienne. Niet iets wat je elke dag hoort: Lion City Sailors staat 1-0 voor tegen Tottenham."

"We kregen een doelpunt tegen van een team waar de eeuwige belofte Maxime Lestienne de ster is. Dat is Tottenham."

"Lestienne en Richairo Zivkovic... Ik heb zin om FIFA15 te spelen."

"Lestienne blijkt het extreem goed te doen, wat cool is om zien."

"Wat een bal van Lestienne voor die goal van Shawal."

Bekijk hier de knappe assist van Lestienne:

Lestienne Singapore

Het kan snel gaan in het voetbal. In 2019 nog opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg en amper drie jaar later via de B-kern van Standard vertrokken naar het Singaporese LC Sailors. Lestienne kende zowel hoogtes als laagtes in zijn carrière. De laatste jaren waren voor Lestienne helaas minder. Maar sinds zijn transfer naar Singapore lijkt de flankspeler helemaal terug. Vorig seizoen werd hij assistenkoning met 28 stuks en ook dit seizoen is hij dus uitstekend bezig. 

Bekijk hier één van de assists:

Ook interessant