Deze spelers zijn aankomende zomer transfervrij te halen!

Deze spelers zijn aankomende zomer transfervrij te halen!

Ajax, Feyenoord en PSV zullen deze zomer moeten beslissen wie er blijven en wie niet. Alle spelers van deze clubs met een aflopend contract in 2024 zetten we voor je op een rijtje. Ook kijken we naar wat bekende Nederlandse spelers voor wie dit ook geldt. 

Deze spelers van PSV lopen in 2024 uit contract

Bij de club uit Eindhoven staan er drie spelers onder contract tot en met 2024; Boy Waterman, André Ramalho en Shurandy Sambo. De 40-jarige Waterman keepte dit seizoen geen enkele keer en zal mede door zijn leeftijd naar alle waarschijnlijkheid geen verlenging aangeboden krijgen. De 32-jarige Ramalho was dit seizoen goed voor maar liefst 31 wedstrijden tot dus ver in de Eredivisie. Geen gebrek aan minuten dus voor de Braziliaanse verdediger. Als de club niet met een nieuw contract gaat komen kan Ramalho transfervrij vertrekken bij PSV, waar hij sinds 2021 speelt. Ramalho heeft een huidige marktwaarde van drie miljoen. De 22-jarige Sambo komt uit eigen jeugd en speelde dit seizoen tien keer in de Eredivisie. Toch staat de jonge verdediger onder contract tot en met aankomende zomer. Zonder nieuw aanbod zou Sambo, met een marktwaarde van twee miljoen, transfervrij de club verlaten.   

Dit is de enige speler met een aflopend contract bij Ajax

Bij Ajax is in de zomer transferperiode van 2023 een hoop gebeurd, Mislintat bracht twaalf nieuwe spelers. Deze zomer is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren bij de club na een tegenvallend seizoen. Er loopt maar één contract af in 2024 en dat is die van Remko Pasveer. De 40-jarige keeper kwam dit seizoen nul keer in actie en heeft een marktwaarde van €200 duizend.

Deze twee spelers bij Feyenoord hebben een contract tot en met 2024

Bij Feyenoord zijn er twee spelers die transfervrij kunnen vertrekken zonder nieuw aanbod; Kostas Lamprou en Alireza Jahanbakhsh. De 32-jarige keeper Lamprou werd in 2023 gehaald als back-up maar kwam geen een keer in actie dit seizoen in de Eredivisie. Lamprou heeft een marktwaarde van €350 duizend. De 30-jarige rechtsbuiten Jahanbakhsh speelde dit seizoen veertien keer in de Eredivisie maar kwam niet tot scoren. Hij heeft een marktwaarde van €3,70 miljoen maar kan dus vooralsnog transfervrij vertrekken. 

Hoe dit ook afloopt, er zijn meer spelers die kunnen komen en gaan bij Feyenoord. Ben jij benieuwd naar de laatste stand van zaken? Die lees je in ons Feyenoord transfer-overzicht 2024.

Tien Nederlandse spelers die deze zomer transfervrij zijn

Als we naar bekende Nederlandse voetballers in het buitenland kijken zien we dat er meer spelers transfervrij zijn. Wij zetten tien opvallende Nederlandse voetballers met aflopend contract in 2024 op een rij.

1. Kenny Tete - Fulham

Kenny Tete speelt bij Fulham niet alles meer. De rechtsback moet veelal toekijken op de bank hoe zijn ploeg te werk gaat. Tete zijn marktwaarde is maar liefst vijftien miljoen en is voor veel ploegen interessant door zijn Premier League-ervaring.

2. Marten de Roon - Atalanta 

Marten Roon speelt al sinds 2017 bij Atalanta. De Nederlander zit aardig op zijn plek in Italië en heeft de opmars van Atalanta vanaf het begin meegemaakt. De middenvelder speelt ook dit seizoen zowat alles en is nog altijd een belangrijke schakel voor de Italianen. De 32-jarige heeft een marktwaarde van acht miljoen en werd in de wandelgangen al stiekem gelinkt aan Ajax dat zijn ervaring goed kunnen gebruiken.

Davy Klaassen vertrok afgelopen zomer naar Italië nadat er geen plek meer was voor de rasechte Ajacied bij zijn eigen club. Bij Inter speelt de veelscorende middenvelder nauwelijks en moet hij het doen met spaarzame invalbeurten. Zijn marktwaarde is tien miljoen en hij heeft bewezen met zijn neusje voor de goal van waarde te kunnen zijn voor bijna iedere club. Als invaller of als basisspeler.

De 29-jarige Hans Hateboer zit net als De Roon sinds 2017 aardig op zijn plek bij Atalanta. Alleen speelt de rechtsback nog amper bij de club uit Bergamo. Ook hij is binnenkort voor niks op te halen. Zijn marktwaarde bedraagt zes miljoen. 

De 26-jarige Gijs Smal heeft een mooie ontwikkeling bij FC Twente achter de rug. De linksback kwam in 2020 transfervrij over van FC Volendam en is sinds twee jaar vaste basisspeler in Enschede. Smal heeft tot nu toe nog niet zijn contract verlengd bij Twente. Hij heeft een marktwaarde van zes miljoen en lijkt te mikken op een stap omhoog volgende zomer.

Dani De Wit vertrok in 2019 voor twee miljoen van Ajax naar AZ. Sindsdien zit de aanvallende middenvelder op zijn plek in Alkmaar, alleen werd hij recent op de bank gezet door trainer Pascal Jansen. Het is dan ook de vraag of hij zijn contract nog gaat verlengen. Met zijn geboren talent voor de goal waardoor hij veel doelpunten maakt kan De Wit van veel waarde zijn voor veel clubs. 

Joshua Brenet maakte vorig seizoen een geweldig seizoen door bij FC Twente. De aanvallende rechtsback is door een blessure zijn vaste basisplek kwijt, maar lijkt die langzamerhand weer terug te verdienen. Ook hij heeft net zoals zijn kompaan aan de linkerkant, Gijs Smal, nog altijd niet bijgetekend bij de Tukkers.

Jairo Riedewald gold als een groot talent bij Ajax. Hij vertrok in 2017 voor negen miljoen naar Crystal Palace. Sindsdien is zijn ontwikkeling simpelweg gestagneerd en speelt hij weinig voor de club uit Londen. De marktwaarde van de 27-jarige is drie miljoen. 

Isaac babadi, het achttienjarige talent uit Nijmegen heeft nog altijd niet bijgetekend bij PSV. In het begin van het seizoen mocht hij zijn minuten maken in het eerste van PSV, maar sindsdien maakt Peter Bosz geen gebruik meer van hem. Er zijn veel kapers op de kust voor het talent dat zijn minuten maakt bij het jong elftal van de Eindhovenaren. 

Quincy Promes komt de laatste tijd veel negatief in het nieuws waardoor je bijna vergeet dat hij ook nog altijd als voetballer actief is. De 31-jarige aanvaller is dit seizoen in de Russische competitie betrokken bij twaalf doelpunten in zeventien wedstrijden. Het is de vraag of de voormalig FC Twente en Ajax-speler nog wel ergens anders in Europa aan de bak kan door zijn misdaden.

Feyenoord-doelman vertrekt