Van ‘t Schip rekent op lastig slot met RKC: “Zij hebben niks te verliezen”

Ajax reist woensdagavond af naar Waalwijk om het restant van het treffen met RKC Waalwijk uit te spelen. Het gaat om de laatste minuten van de wedstrijd, zo werd het duel eerder in de 88e minuut gestaakt vanwege een blessure van RKC-doelman Etienne Vaessen. John van ‘t Schip verwacht dat de thuisploeg veel risico gaat nemen, zo vertelt hij op de clubkanalen.

Ajax verdedigt een 2-3 voorsprong en RKC zal er alles aan doen om in ieder geval een punt in eigen huis te houden. "Zij hebben niks te verliezen en wij alles", vertelt Van 't Schip. "Zij zullen dus vol risico gaan nemen, terwijl wij daar een antwoord op moeten hebben. Ze kunnen de keeper zelfs mee naar voren laten gaan, bij wijze van spreken: het wordt vrouwen en kinderen eerst." 

Fraser ontevreden over aantal minuten 

In gesprek met Voetbal International laat Fraser weten ontevreden te zijn over het kleine aantal minuten. "Het zijn zes minuten officiële speeltijd plus drie extra minuten. Dat hebben ze al gecommuniceerd. Dat vind ik best apart trouwens”, vertelt de trainer van RKC Waalwijk. “Slechts drie minuten extra, dat is de tijd die er voor de wissels staat. Daar had nog wel iets bij gekund. Misschien dat er in de officiële resterende minuten nog aanleiding is om er iets bij te doen."