Feyenoord-talent wil doorbreken met eigen identiteit: "Ik wil niet doorbreken als de opvolger van Frenkie"

Lennard Hartjes wordt regelmatig vergeleken met landgenoot Frenkie de Jong. Hoewel de Feyenoord-middenvelder ook gelijkenissen ziet, wil hij niet doorbreken als de opvolger van De Jong. Hij wil doorbreken als Lennard Hartjes.

Hartjes maakt zijn minuten voor Jong Feyenoord en wordt hier en daar 'de Frenkie van Feyenoord' genoemd. "Ik spiegel me niet aan hem", zegt de achttienjarige rechtspoot tegen RTV Rijnmond. "Ik heb wel zijn speelstijl, maar ik wil doorbreken als Lennard Hartjes. Niet als de opvolger van Frenkie de Jong. Maar ik snap de vergelijking wel. Ik vind het ook fijn om veel aan de bal te zijn en vooruit te spelen", zegt het talent van de Rotterdammers.

Hartjes krijgt regelmatig de kans om mee te trainen bij de Rotterdamse hoofdmacht. "Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en goed voor mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat ik iedere dag met zulke grote jongens mag trainen. Ik krijg van iedereen adviezen en dat helpt me. Ik doe mijn uiterste best om iedere dag te trainen op 1908. Speelminuten maak ik dan bij O21".

Ook interessant