Vastgoedbaas zeker van zijn zaak tegen Vitesse: "Gelredome kan zonder club, andersom niet"

Vitesse staat deze week opnieuw in de rechtbank tegenover vastgoedbaas Michael van de Kuit met als hoofddoel om ook volgend seizoen te kunnen spelen in het GelreDome. De Arnhemmers verloren eerder een kort geding en hopen nu via een bodemprocedure ervoor te zorgen dat de club volgend seizoen een stadion heeft. Volgens Van de Kuijt heeft het GelreDome de voetbalwedstrijden niet nodig: "Het is geen voetbalstadion, maar het grootste theater van Nederland", aldus de vastgoedbaas tegenover het ANP.

Vijf jaar geleden zegde Vitesse de huur van het GelreDome op, omdat de kosten voor het stadion volgens de club te hoog waren. De opzegtermijn verstrijkt in september dit jaar en de proflicentie van de Arnhemmers staat nu op het spel, daar Vitesse en eigenaar van het GelreDome Nedstede niet tot een oplossing kwamen over de jaarlijkse huur van het stadion. Deze bedraagt momenteel 2,15 miljoen euro. Deze week wordt de bodemprocedure behandeld, die Vitesse eerder aanspande omtrent het eeuwigdurend speelrecht dat de club meent te hebben. De Arnhemmers wezen volgens Van de Kuit zijn verzoek om in gesprek te gaan en de bodemprocedure op te schorten af. 

GelreDome, geen stadion maar een theater

Van de Kuit laat tegenover het ANP weten dat hij zich sterk voelt, ook wanneer Vitesse uit het GelreDome vertrekt: "Natuurlijk zou het heel erg jammer zijn, maar ja: het GelreDome kan zonder Vitesse. Waarom niet? Het is geen voetbalstadion, maar het grootste theater van Nederland. Misschien kunnen er meer concerten worden gegeven?", aldus de vastgoed. "Vitesse heeft de huur opgezegd zonder alternatieven. Ze kunnen niet vertrekken", stelt Van de Kuit.