'Eredivisie aast op Van Duiven, PSV mikt op langere verbintenis'

Het is erg druk rondom Jason van Duiven. De spits van Jong PSV speelde vorig seizoen uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie en deed in de voorbereiding een aantal keren mee met de hoofdmacht. In navolging van Heracles Almelo en NEC Nijmegen heeft ook FC Utrecht zich gemeld in het Philips Stadion. 

Dat meldt clubwatcher Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad op vrijdagochtend. De Eindhovenaren mikken volgens hem op een langer contract en willen snel met de spits én zijn entourage in gesprek, maar de aanbiedingen stapelen zich op. Waar promovendus Heracles denkt aan een huurperiode, wil NEC direct kopen. Wat de intenties van de Domstedelingen zijn is vooralsnog onduidelijk, maar zij informeerde al wel naar de mogelijkheden.

Door het aantrekken van Ricardo Pepi zal Van Duiven derde spits zijn, maar of hij bij PSV 1 komt is nog onzeker. De topscorer van Jong PSV van vorig seizoen krijgt snel een gesprek met de clubleiding van de Eindhovenaren en daarna zal er snel meer duidelijkheid volgen. Naar verwachting gaat Pepi in de komende tijd Luuk de Jong voorzichtig vervangen en dat betekent dat een definitieve doorbraak, wat het uiteindelijke doel van de achttienjarige spits is, nog wel even op zich gaat wachten.

FC Utrecht meldt zich voor Van Duiven bij PSV

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers