Rick Kruys over dramatische penaltyserie: "We trainen hier al maanden op"

VVV-Venlo verloor zaterdagavond na strafschoppen van Almere City (2-0) in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. In die penaltyreeks misten de Limburgers alle vier de pingels. Na afloop deed trainer Rick Kruys een pijnlijke onthulling.

Nick Venema, Soulyman Allouch, Brian Koglin en Kees de Boer slaagden er niet in om Almere City-goalie Nordin Bakker te passeren. Na afloop kreeg Kruys de vraag of hij verwachtte dat de strafschoppenreeks goed uit zou pakken voor zijn ploeg. "Ja, eigenlijk wel", zo liet de oefenmeester voor de camera van ESPN weten.

"We trainen hier al maanden op. Des te teleurstellender is het dan als je ze allemaal mist...", concludeerde Kruys. "Er komt een stuk spanning bij een ook een stuk vermoeidheid in de benen. Maar goed, het lukte gewoon niet".

Kruys probeert tijdens het oefenen op strafschoppen zoveel mogelijk de omstandigheden van een penaltyserie na te bootsen. "In de situatie komen is denk ik wel trainbaar, maar de componenten 'spanning' en 'vermoeidheid' kun je gewoon niet meenemen", aldus de coach van VVV-Venlo.