Marc Overmars nieuwe technisch directeur van Royal Antwerp FC

Marc Overmars wordt de nieuwe technisch directeur van Royal Antwerp FC. Overmars vertrok ruim een maand geleden na grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke werknemers bij Ajax. Maandagmiddag werd hij gepresenteerd.

Bij Antwerp, de nummer drie van België, beschouwen ze de zaak-Overmars vooral als een privékwestie, zo schrijft De Telegraaf. In België zijn ze onder de indruk van zijn enorme staat van dienst. Antwerp is in België bezig aan een opmars, want vijf jaar geleden speelde club nog op het tweede niveau. In 2020 werd de beker al gewonnen en momenteel staat de club dus derde. 

"Ik ben blij dat ik hier ben", zei Overmars op de persconferentie. "De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project en waar ze naartoe willen met de club. De ambities zijn enorm. Het is een mooie uitdaging en ik zie de groeipotentie van de stad en de club. Voor mij is het een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk. Daar wil ik graag met iedereen goed aan beginnen."

Overmars vertrok begin februari bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Overmars: "Ik wil de Ajax-bladzijde achter mij laten en hier een nieuw hoofdstuk beginnen. Mijn vertrek bij Ajax was heel spijtig. Ik moet daar doorheen en weer verder. Dat ga ik nu doen. Wat gebeurd is bij Ajax heeft geen invloed gehad op mijn contractbesprekingen bij Antwerp. Dat is goed afgerond. Wat bij Ajax gebeurd is, zal niet opnieuw gebeuren."

Lees ook: Dit is de vrouw van Marc Overmars, Chantal van Woensel

Feyenoord-doelman vertrekt