Kogel door de kerk: Kökçü zet carrière voort bij Benfica

Orkun Kökçü mag zich officieel speler van Benfica noemen. De Portugese club heeft de komst van de aanvoerder van Feyenoord zaterdagavond bevestigd.

Het transfernieuws komt niet als een verrassing. Kökçü arriveerde vrijdagavond in Lissabon, waar hij door Benfica-supporters als ware held werd onthaald. Eerder vandaag vond de medische keuring plaats en nu is de transfer dus officieel beklonken. Kökçü heeft zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. 

De Turkse midddenvelder komt voor een recordbedrag van 25 miljoen euro over van Feyenoord, een transfersom die door bonussen nog kan oplopen tot 30 miljoen euro. Met de verkoop van Kökçü evenaart Feyenoord de duurste uitgaande transfer aller tijden. Vorig jaar werd Luis Sinisterra ook voor 25 miljoen euro verkocht, aan Leeds United. Voor Benfica is Kökçü de duurste aankoop in de clubhistorie.

In 2014 ruilde Kökçü de jeugdopleiding van FC Groningen in voor die van Feyenoord. In 2018 volgde zijn debuut in de hoofdmacht. De geboren Haarlemmer speelde uiteindelijk 175 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin kwam hij 32 keer tot scoren en gaf hij 27 assists. Afgelopen seizoen sleepte de captain de landstitel binnen.