Oranje-international onder de indruk van nieuwe PSV-goalie

Calvin Stengs is lovend over nieuwe PSV-aanwinst en oud-ploeggenoot Walter Benítez. De Argentijnse sluitpost maakte afgelopen seizoen indruk onder de lat bij OGC Nice en de Nederlandse buitenspeler denkt dat de Eindhovenaren een hoop plezier gaan beleven aan de nieuwe doelman.

Benítez laat Nice achter zich en zet daarmee een punt achter vijf jaar keepen voor OGC Nice. Na 188 officiële duels vertrok de 29-jarige Argentijn transfervrij en koos hij voor een avontuur in de Eredivisie. "Ik vond het opvallend, maar voor hem zal het een mooie, nieuwe uitdaging zijn", aldus een verraste Stengs tegenover ESPN. De sluitpost moest vorig seizoen slechts één duel missen van zijn ploeg.

Benítez maakte indruk in de Franse competitie en kan na zijn indrukwekkende seizoen enkele imposante statistieken weerleggen. Stengs spreekt vol lof over het sterke seizoen dat Benítez heeft gekeept. "Hij is in mijn ogen de beste doelman van de Ligue 1. Je kan hem bijna niet betrappen op foutjes. Hij is op de lijn heel goed, maar komt ook zelfverzekerd zijn doel uit. Hij straalt echt wat uit. In de wedstrijden zet hij de defensie goed neer".

In Eindhoven heeft men wel behoefte aan een stabiele factor onder de lat en die hopen zij met de Argentijn éindelijk in huis te hebben. Stengs denkt dat PSV enorm blij mag zijn met het aantrekken van deze doelman. "Hij gaat het in Nederland ook goed doen. Met de kwaliteiten die hij met zich meebrengt is hij meteen een van de betere keepers van de Eredivisie. Misschien wel de beste, al is Justin Bijlow ook wel heel goed", besluit Stengs.

Feyenoord-doelman vertrekt