Slot vraagt om begrip van Legioen: "Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk"

Het is aan Arne Slot om zijn succesvolle debuutjaar komend seizoen minimaal te evenaren, maar dan wel met een hoop andere spelers. De oefenmeester van de Rotterdammers zag een aantal sterkhouders vertrekken en stelt dat concurrenten PSV en Ajax meer mogelijkheden hebben.

Met het vertrek van Tyrell Malacia, Guus Til, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra is Slot de helft van zijn basiselftal van afgelopen seizoen kwijt. Daarnaast was de Stadionclub genoodzaakt om Malacia en Sinisterra te verkopen, want alle inkomsten zijn welkom.  "De afgelopen twee jaar kwam er ook nog corona overheen. Daar gaan je inkomsten. Laat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt vanuit dat perspectief nou verschrikkelijk dankbaar zijn dat we nu spelers verkopen", licht Slot toe in gesprek met Voetbal International.

"Ik snap dat het in deze fase van de voorbereiding en een selectie met meerdere vraagtekens dubbel klinkt als je net je nieuwe seizoenkaart binnen hebt. Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk als de beste voetballers vertrekken, maar voor de lange termijn is het nodig". De oefenmeester kijkt naar het verschil met Ajax. "Je ziet bij die clubs dingen gebeuren die haaks staan op hoe wij het proberen op te vangen bij Feyenoord. Ajax betáált een recordbedrag voor een aanvaller, wij ontvángen een recordbedrag voor een aanvaller", aldus Slot.

Vorig seizoen behaalde Feyenoord de finale van de Conference League en werden zij derde in de Eredivisie. Ondanks de beperkte budgetten wist Slot met zijn ploeg indruk te maken op Het Legioen.  "In Europa wisten we clubs met hogere budgetten te verslaan. De uitdaging voor Feyenoord moet zijn dat deze club over een x-aantal jaar op dezelfde manier beleid kan voeren als Ajax en PSV".