Slot tempert verwachtingen van Legioen: "Wij zitten in een andere fase dan Ajax en PSV"

Arne Slot is niet van plan om al te buigen voor de concurrentie. De oefenmeester van de Rotterdammers is van plan om net als vorig seizoen de strijd aan te gaan met PSV en Ajax, ondanks dat hij beseft dat de verschillen erg groot zijn.

Feyenoord moest even op gang komen, maar heeft inmiddels negen spelers gepresenteerd en zo'n twintig miljoen euro uitgegeven. Slot is echter niet van plan om al voorop te lopen in de polonaise. "Wij zitten in een andere fase dan Ajax en PSV. Dat was vorig seizoen niet anders en toen bleven we ook lang in de buurt", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Vorig seizoen eindigde Feyenoord tien punten achter PSV en kwam het twaalf punten tekort ten opzichte van Ajax.

"Als je kijkt naar de investeringen van Ajax en PSV, dan schat ik in dat de nieuwe kampioen heel veel punten moet halen", vervolgt de Feyenoord-trainer, die verwacht dat de 83 punten van Ajax in het afgelopen seizoen niet genoeg zijn. "Ruim meer dan tachtig punten, denk ik. Wij moeten dus ook héél veel punten pakken om bij te kunnen blijven". Volgens Slot is het mogelijk om dat met de Stadionclub te bereiken.

"We verloren allebei de Klassiekers. Win je die, dan gaan er bij Ajax zes af en bij ons zes bij en sta je dus gelijk", verklaart Slot. "En dan was het ook nog zo dat wij in een lege Kuip tegen Ajax speelden en Ajax ons ontving in een volle Arena. Dat is misschien makkelijk praten, maar ik heb in die onderlinge wedstrijden geen krachtsverschil gezien", doelt hij op de wedstrijden van vorig seizoen.