VI: Feyenoord dicht bij komst Stengs

Calvin Stengs is hard op weg naar De Kuip. Feyenoord is dicht bij de komst van de 24-jarige aanvaller, meldt Voetbal International.

De transfer wordt naar verluidt op korte termijn afgerond. Volgens VI was Antwerp met OGC Nice, de huidige werkgever van Stengs, al akkoord over een transfersom van zo'n zes miljoen euro. Feyenoord heeft 'The Great Old' op het laatste moment nog weten af te troeven. De Telegraaf schrijft dat club en speler maandagochtend een mondeling akkoord hebben bereikt over een contract tot de zomer van 2027.

In De Kuip wordt Stengs herenigd met Feyenoord-trainer Arne Slot. De twee werkten in het verleden samen bij AZ en hebben een goede band met elkaar. "De aanvaller heeft aan vertrouwelingen toevertrouwd dat hij graag weer zou werken onder de coach, die op zijn beurt gecharmeerd is van de buitenspeler", aldus het Algemeen Dagblad.

VI heeft ook een update gegeven over de transferperikelen rond Danilo. De Braziliaanse spits gaat naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Rangers FC maken. Feyenoord wees tot drie keer toe een bod van de Schotse recordkampioen af. De Rotterdammers zijn nu alsnog overstag gegaan. De transfersom bedraagt ruim zes miljoen euro. Ayase Ueda, spits van Cercle Brugge, is de 'topkandidaat' om Danilo op te volgen in De Kuip. Met 23 goals en twee assists in 42 optredens heeft de Japanner een succesvol seizoen achter de rug.

Feyenoord-doelman vertrekt