'Feyenoord probeert Stengs voor neus van Antwerp FC weg te kapen'

Feyenoord probeert de overstap van Calvin Stengs naar Antwerp FC te kapen. Dat meldt De Telegraaf in navolging van Foot Mercato-journalist Santi Aouna.

Feyenood ziet in Stengs de ideale opvolger van Danilo, die naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn de overstap maakt naar Rangers FC. Stengs, die nog tot medio 2026 vastligt bij OGC Nice, speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Antwerp FC. De Telegraaf schrijft dat er bij 'The Great Old' een vierjarig contract klaarligt voor de vleugelaanvaller. Feyenoord probeert roet in het eten te gooien en wil Stengs voor de neus van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars wegkapen. De Rotterdammers hebben zich naar verluidt al gemeld bij OGC Nice.

Volgens Aouna heeft Feyenoord een bedrag van zeven miljoen euro exclusief bonussen over voor Stengs. Daar bovenop zou nog een doorverkooppercentage komen. Stengs is een oude bekende van Feyenoord-trainer Arne Slot. De twee werkten in het verleden samen bij AZ. Volgens De Telegraaf kan dat voordelig uitpakken voor de Stadionclub. "Feyenoord kan in de strijd gooien dat hij in Rotterdam een trainer zou krijgen die hem goed kent en wiens speelstijl hij altijd heeft als zeer prettig heeft gevonden", zo klinkt het. Volgens de doorgaans betrouwbare Feyenoord-website 1908 is het nieuws rond Stengs vooralsnog niet bevestigd in Rotterdam-Zuid.

Stengs doorliep de jeugdopleiding van AZ en maakte op 5 maart 2017 zijn officiële debuut in de hoofdmacht, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1). De flankspeler speelde in totaal 113 officiële wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij goed was voor 24 goals en evenzoveel assists. In de zomer van 2021 maakte Stengs voor vijftien miljoen euro de overstap naar OGC Nice, dat hem afgelopen seizoen dus sleet aan Antwerp. Van Bommel stelde de van origine rechtsbuiten vooral als centrale middenvelder en als aanvallende middenvelder op.