Hartman noemt persoonlijke doelstelling: "EK volgend jaar"

Quilindschy Hartman beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in de hoofdmacht van Feyenoord. De 21-jarige linksback kan zijn stormachtige ontwikkeling nog maar moeilijk bevatten, maar is tegelijkertijd ambitieus.

In gesprek met ESPN-verslaggever Sinclair Bischop wordt Hartman gevraagd naar zijn persoonlijke doelen voor komend voetbaljaar. Wanneer Bischop Oranje noemt, is de verdediger stellig. "Dat is mijn doel ja. Daar kan ik heel simpel over zijn. Mijn einddoel is het EK volgend jaar".

Hartman rekent zich echter nog niet rijk. "Het zal uitdagend worden, maar als ik naar mijn positie kijk, denk ik wel dat het mogelijk is. Ik ga er gewoon voor", aldus het jeugdproduct van Feyenoord, dat kan terugkijken op een geslaagd voetbalseizoen. "Een jaar geleden zat ik nog in de Onder 21 en als ik dan terugkijk op het jaar, is het wel bizar wat er allemaal is gebeurd. Ik had het zeker niet durven dromen, maar het is wel gebeurd".

Of Hartman volgend jaar met Oranje meegaat naar het Europees kampioenschap in Duitsland, is nog afwachten. Eén ding staat vast: dit seizoen mag hij zich met Feyenoord laten zien in de Champions League. "Ik zou graag Real Madrid hebben. Dat zou ik mooi vinden", noemt de back zijn droomloting. "Maar ik zou het ook wel fijn vinden als er twee clubs in de groep zitten waarvan ik denk dat we ze kunnen hebben. Uiteindelijk kunnen we van iedereen winnen. Het blijft voetbal en wij zijn ook heel goed".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers