'AZ en Wijndal bereiken mondeling akkoord over nieuw contract'

AZ en Owen Wijndal hebben een mondeling akkoord over een nieuw contract, zo meldt De Telegraaf. De linksachter tekent naar verluidt voor één seizoen bij, tot medio 2024.

Het huidige contract van Wijndal loopt tot 2023, waardoor hij zijn laatste contractjaar in zou gaan. Dit zou betekenen dat AZ de aanvoerder komende zomer had moeten verkopen als de club nog een geldbedrag aan de linksachter wilde overhouden. De Telegraaf meldt wel dat een vertrek niet is uitgesloten komende zomer, AZ vraagt dan wel de hoofdprijs voor Wijndal.

Begin maart bracht Ajax-trainer Erik ten Hag naar buiten dat de AZ-speler op het lijstje staat van de Amsterdammers. Dit was niet de eerste keer dat Ajax interesse toonde in de vleugelverdediger. In 2021 verlengde Wijndal ook al zijn contract bij AZ, nadat het duidelijk was dat de Amsterdamse club hem over wilde nemen.

Wijndal is dit seizoen opnieuw een belangrijke kracht voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Zo promoveerde de linksachter, na het vertrek van Teun Koopmeiners afgelopen zomer, tot aanvoerder van de Alkmaarse ploeg. Verder gaf Wijndal acht assists in 23 Eredivisieduels en vond hij één keer het net.

Feyenoord-doelman vertrekt