Doet Ajax er goed aan om blunder-doelman Ruiter vast te leggen?

Ajax is bezig met het zoeken van een nieuwe keeper. Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg zijn alle drie geblesseerd. Waardoor Ajax nog maar één fitte keeper heeft in de A-selectie. Op donderdagmiddag werd keeper Robbin Ruiter getest en vrijdagmiddag wordt besloten of de oud keeper van onder meer Sunderland en PSV een contract krijgt tot het einde van het seizoen.

Robbin Ruiter en Erik Ten Hag

De keeper en de huidige trainer van Ajax zijn oude bekende van elkaar. Bij FC Utrecht was Ruiter de onbetwiste nummer één van Ten Hag tot hij geblesseerd raakte tegen Feyenoord. Deense goalie David Jensen viel toen in en kreeg sindsdien de voorkeur boven Ruiter.

Inmiddels is de target van Ajax transfervrij nadat zijn contract werd ontbonden bij Willem II op de laatste dag van de transfermarkt. Hij was aan het begin van het seizoen nog eerste keeper, maar belande al snel op de reservebank. Tijdens speelronde 1 verloor Willem II met 0-4 van Feyenoord, Ruiter begon deze wedstrijd onder de lat. Gelijk na het duel kwam doelman Wellenreuther terug bij de Tilburgers en gingen ook Brondeel en Van den Berg Ruiter voorbij in de pikorde.

Blunderende keeper

Niet alleen in Nederland maar ook in Engeland maakte de keeper veel blunders. Bij Sunderland was Ruiter één van de spelers die verantwoordelijk was voor een negatief record. De Engelse ploeg zette toen een record van meeste wedstrijden op rij niet winnen in eigenhuis, namelijk twintig duels achter elkaar.

Feyenoord-doelman vertrekt