'Man in vorm bij PSV vraagt Nederlands paspoort aan en wordt optie voor Oranje'

Mauro Júnior gaat komende zomer een Nederlands paspoort aanvragen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De Braziliaanse speler van PSV kan hierdoor een serieuze optie voor Oranje worden. 

De verdediger speelde zijn gehele loopbaan in jeugdteams van Brazilië. In november 2020 speelde hij voor het laatst voor Jong Brazilië. De 22-jarige Mauro hoopt ooit voor zijn nationale ploeg te mogen spelen, maar 'sluit ook Oranje niet uit en zou het heel eervol vinden om een bijdrage bij het Nederlands elftal te kunnen leveren', aldus het Eindhovens Dagblad.

Waar de Braziliaan eerst op het middenveld speelde, gooit hij nu hoge ogen in de achterhoede van de Eindhovenaren. "Hij is aan het uitgroeien tot een sleutelspeler voor ons", erkende trainer Roger Schmidt vorig weekeinde, toen Mauro scoorde tegen Sparta. Ook in het bekerduel met Go Ahead Eagles was hij belangrijk met een assist.

Mauro tekende in 2017 zijn eerste profcontract bij PSV, nadat hij al enkele stages bij de Brabantse club had afgewerkt. Bij de Eindhovenaren kreeg hij eerst weinig speelminuten en werd daarom verhuurd aan Heracles Almelo, maar groeide dit seizoen uit tot basisklant in de formatie van Schmidt.

Feyenoord-doelman vertrekt