Schreuder bevestigt winterse transferplannen: ‘Ik verwacht nieuwe impulsen in de selectie’

Alfred Schreuder heeft in gesprek met VI verteld dat Ajax zich in de winter gaat roeren op de transfermarkt. De trainer verwacht dat er nieuwe spelers gehaald zullen worden en noemt dat de club uit Amsterdam al een plan heeft klaarliggen.

Schreuder wil niet te veel over de plannen kwijt, maar noemt wel dat er versterkingen gaan komen. “In de selectie verwacht ik wel nieuwe impulsen, hoewel dat nu nog lastig te voorspellen is", vertelt de trainer. “Ik ben normaal ook geen voorstander van te veel veranderingen in de winter, maar daar kijken we nu wel heel goed naar. Die nieuwe, frisse energie in de groep is heel belangrijk. Dat hebben we intern ook besproken en daar liggen we met elkaar ook op één lijn over. In januari moet het ook geregeld zijn, dan moeten we er helemaal klaar voor zijn. Doorpakken is nodig, dat moet ook.”

Terugkeer Ziyech

Hakim Ziyech wordt gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Schreuder weet er het volgende over te vertellen. “Het is volgens mij voor niemand een geheim dat ik Hakim een hele goede speler vind. Maar we weten ook dat we op die positie met Dusan Tadic en Francisco Conceição twee spelers hebben, die daar goed kunnen spelen. Conceição is nog jong, maar ontwikkelt zich goed.”