Einde van een tijdperk: Toornstra verlaat De Kuip met vijf prijzen op zak

Jens Toornstra neemt na acht jaar afscheid van Feyenoord en keert terug bij zijn oude werkgever FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder zwaait af met vijf gewonnen prijzen. Een overzicht van zijn sportieve successen in De Kuip.

Toornstra won zijn eerste prijs op 24 april 2016. Feyenoord stond destijds tegenover FC Utrecht in de finale van de KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen met 2-1 en Toornstra stond de gehele wedstrijd op het veld.

Een jaar later boekte Toornstra opnieuw succes, ditmaal in de Eredivisie. Op 14 mei 2017 kroonde Feyenoord zich voor de vijftiende keer in de clubhistorie tot landskampioen. De aanvallende middenvelder had met veertien doelpunten en negen assists een groot aandeel in het langverwachte kampioenschap.

In het seizoen 2017/2018 veroverde Toornstra twee prijzen: de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin Vitesse na strafschoppen verslagen werd, nam Toornstra de openingstreffer voor zijn rekening én benutte hij zijn strafschop in de penaltyreeks.

Later dat seizoen sleepte Feyenoord opnieuw een prijs binnen. Op 22 april 2018 wonnen de Rotterdammers het bekertoernooi. De eindstrijd tegen AZ werd met 0-3 gewonnen en het slotakkoord kwam op naam van Toornstra.

In het daaropvolgende seizoen won de viervoudig international zijn vijfde en tevens laatste prijs bij Feyenoord, namelijk de Johan Cruijff Schaal. De Stadionclub rekende na strafschoppen af met PSV. Toornstra moest in die wedstrijd het veld vroegtijdig verlaten wegens een blessure.

Gewonnen prijzen Jens Toornstra bij Feyenoord

Gewonnen prijzen Jens Toornstra bij Feyenoord