Dit waren de vijf hoogtepunten van Feyenoord in het seizoen 2021/2022

Het seizoen zit erop en dus is het de hoogste tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden. Wat waren de vijf hoogtepunten van Feyenoord deze voetbaljaargang? Voetbalflitsen zet ze voor je op een rijtje.

Europese campagne

Hoewel de Conference League-finale tegen AS Roma verloren ging (1-0), beleefde Feyenoord een buitengewoon succesvol Europees seizoen. De Conference League-campagne begon al in de tweede kwalificatieronde tegen FC Drita en eindigde pas in de finale tegen AS Roma.

Recap van AS Roma - Feyenoord (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

Return tegen Olympique Marseille

Op weg naar de eindstrijd in Tirana rekende Feyenoord in de halve finale af met Olympique Marseille. Het heenduel in De Kuip eindigde in 3-2 in het voordeel van de Rotterdammers. De return in Zuid-Frankrijk werd een ware thriller. Het Stade Vélodrome was - uiteraard - een heksenketel in optima forma.

De thuisploeg kreeg, met name in de tweede helft, een aantal grote mogelijkheden, maar slaagde er niet om de Rotterdamse defensie te passeren. Zo bleef Olympique Marseille steken op 0-0 en bereikte Feyenoord de finale van de Conference League.

PSV - Feyenoord

Al vroeg in het seizoen stond de topper tegen PSV op het programma. Feyenoord reisde met zes uit drie af naar het Philips Stadion, waar de formatie van Arne Slot vlak voor rust toesloeg. Een piekfijne voorzet van Marcus Pedersen werd heerlijk binnengeschoten door Jens Toornstra: 0-1.

De wedstrijd kabbelde voort en werd pas tegen het einde beslist. In de 71ste minuut verdubbelde invaller Bryan Linssen de voorsprong. Vijf minuten voor tijd maakte Toornstra zijn tweede van de middag. In de blessuretijd schoot Cyriel Dessers de 0-4 binnen.

Mister 92 Cyriel Dessers

Cyriel Dessers en minuut 92 is uitgegroeid tot een gouden huwelijk. De spits van Feyenoord, die zich in de loop van het seizoen in de basis heeft geknokt, maakte zijn eerste vier Eredivisie-doelpunten namens Feyenoord allemaal in minuut 92.

De bizarre reeks werd in gang gezet in het uitduel met PSV, waar Dessers de 0-4 voor zijn rekening nam. Zes dagen later, in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen, scoorde de Belgische aanvalsleider opnieuw in de 92ste minuut.

In de stadsderby tegen Sparta Rotterdam kwam Dessers als invaller binnen de lijnen en maakte uitgerekend in minuut 92 de winnende treffer. Een week later was het wederom raak voor Dessers, ditmaal tegen AZ.

Cyriel Dessers dit Eredivisie-seizoen (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Cyriel Dessers dit Eredivisie-seizoen

Hattrick Guus Til tegen FC Drita

De eerste Europese tegenstander van dit seizoen was FC Drita uit Kosovo. Na de 0-0 in het heenduel in Gjilan lag alles nog open voor de return. In die terugwedstrijd stond FC Drita al na zestien minuten spelen op een 1-2 voorsprong.

Lang leek het erop dat een pover Feyenoord zou worden uitgeschakeld in Europees verband. Guus Til, die eerder op de avond al voor de 1-0 had gezorgd, stak door hoogstpersoonlijk een stokje voor. In de 67ste minuut kopte de middenvelder de gelijkmaker binnen, in de blessuretijd maakte hij zelfs de 3-2.