'Terugkeer naar Feyenoord lonkt voor middenvelder'

Feyenoord heeft interesse in middenvelder Oguzhan Özyakup, zo melden diverse Turkse media. De speler van Besiktas is transfervrij en heeft de clubs voor het uitkiezen. Landskampioen Trabzonspor en de Turkse topclub Galatasaray zouden de middenvelder op de radar hebben. Feyenoord heeft volgens Fanatik de beste papieren voor de handtekening van Özyakup.

Oguzhan Özyakup belandde via de jeugdopleiding van AZ in de voetbalacademie van Arsenal. In Londen kwam hij echter niet tot speeltijd in de hoofdmacht. In 2012 verkocht Arsenal de Nederlands-Turkse middenvelder voor 500.000 euro aan Besiktas. Özyakup groeide hier uit tot Turks international en werd drie keer kampioen van Turkije met de club. Nu, na tien seizoenen, komt er een einde aan de samenwerking.

Een terugkeer naar Rotterdam behoort dus tot de mogelijkheden van Özyakup, volgens Turkse media. De geboren Zaandammer werd in de winterstop van het seizoen 2019-20 gehuurd door Feyenoord. Hij speelde echter maar twee wedstrijden waarin hij één keer trefzeker was. Dit kwam mede door het abrupte einde van dat seizoen wegens corona.

Feyenoord-doelman vertrekt