Grote twijfels over inzetbaarheid Jahanbakhsh in Conference League: "Veiligheid staat op het spel"

Het is zeer de vraag of Feyenoord volgende week dinsdag op bezoek bij Maccabi Haifa gaat aantreden met Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller is gewoon inzetbaar, alleen twijfelt Feyenoord of het verstandig is om de Iraniër in te zetten, aangezien Israël de aartsvijand van Iran is.

De club laat in gesprek met Trouw weten dat het pas een beslissing gaat nemen als alle internationals weer in Rotterdam zijn: "Vermoedelijk nemen we ergens in het weekend een beslissing."

'Status Jahanbakhsh op het spel'

John van den Brom maakte als trainer van AZ in 2016 hetzelfde mee, want toen besloot hij Alireza Jahanbakhsh twee keer niet op te stellen tegen Maccabi Tel Aviv:  "Het was voor mij als trainer en ons als club een geheel nieuwe situatie. Uiteindelijk hebben we een logische keuze gemaakt. Als wél spelen gevolgen zou hebben voor de veiligheid van Alireza en zijn familie, dan speelt het sportieve aspect een minder belangrijke rol, zo vonden we na onderling overleg. Ook zijn status in Iran en zijn interlandcarrière stonden op het spel. Ons werd al snel duidelijk dat het onmogelijk was om te spelen."

Ook interessant