Zaakwaarnemer Joey Veerman: 'Feyenoord past goed bij hem'

Woensdagavond kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord werk wil maken van de komst van Joey Veerman. Zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen heeft in gesprek met De Telegraaf meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van Veerman.

Afgelopen zomer leek Veerman dicht bij een vertrek uit Heerenveen. AZ was in onderhandelingen met de Friese club, maar wilde niet aan de vraagprijs van sc Heerenveen voldoen. Naast AZ was ook Feyenoord bezig met de middenvelder. De reden dat Veerman toch in Heerenveen bleef, kwam doordat de clubs pas vrij laat in de zomerse transfermarkt werk maakte van Veerman. "Daarom wilde Heerenveen niet meewerken", aldus Van Kooperen. "Heerenveen heeft nu gezegd: 'als we het op tijd weten, dus niet op 20 januari of zoiets, dan willen we meedenken'."

Rond Veerman werd afgelopen zomer een vraagprijs van tien miljoen genoemd. Onzin volgens Van Kooperen. "Heerenveen heeft dat bedrag nooit genoemd. Wat is een redelijke waarde voor hem is in Nederland? Ik denk rond de zes miljoen en doorverkoop." Als Heerenveen wederom acht miljoen gaat vragen voor Veerman, wordt het volgens de zaakwaarnemer moelijk. Dat weet Heerenveen ook, omdat ze de bedragen niet kregen. Daarom is hij afgelopen zomer niet weggegaan. Maar nu moet hij weg en dat weten ze ook. Daarom wil Heerenveen meewerken aan een transfer, maar voor hoeveel?"

Veerman naar AZ of Feyenoord?

AZ wilde niet ver genoeg gaan voor Veerman. Een precies bedrag wilde directeur Robert Eenhorn niet verklapen. Volgens Van Kooperen was dat zo'n zes miljoen euro. "AZ zat afgelopen zomer rond de vijf miljoen en twintig procent doorverkoop. Dat heeft Heerenveen niet gedaan, omdat ze niemand konden halen. Dat argument gaat niet meer op, nu weten ze het op tijd."

Van Kooperen laat weten dat Veerman zelf graag een stap hogerop wil maken. "Joey wil sowieso een stap maken. Ik denk dat Feyenoord heel goed bij hem past." Veerman kwam in 2019 voor een bedrag van 550 duizend euro van FC Volendam naar SC Heerenveen. 

Feyenoord-doelman vertrekt