'Komst Joey Veerman een uitdaging voor Arne Slot'

Woensdagavond kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord achter Joey Veerman aan zit. De Rotterdammers waren afgelopen zomer ook al in race voor de middenvelder, maar kwamen niet tot een akkoord met sc Heerenveen. Destijds moest Veerman zo'n vijf miljoen kosten. Pierre van Hooijdonk en Arnold Bruggink vragen zich dan ook af waar het budget voor de middenvelder nu vandaan komt.

Afgelopen zomer was AZ ook dicht bij de komst van Veerman, maar wilde de Alkmaarders de vraagprijs van ruim acht miljoen niet betalen. Hoe ver Feyenoord wél wil gaan, is niet bekend. De gedachten van de ESPN-analisten gaan dan ook direct naar de mogelijke investeerders bij Feyenoord. "Of ze gaan hem voor heel weinig halen, dat kan natuurlijk ook", denkt Van Hooijdonk.

Met de eventuele komst van Veerman, ziet Van Hooijdonk een uitdaging voor Arne Slot. "Het is wel interessant waar hij gaat spelen, want op het middenveld moet er dan eentje uit. Het moet dan Aursnes zijn, of Kökcü." Collega Bruggink denkt dan ook niet dat Veerman voor de breedte gehaald zal worden. "Ik denk niet dat het een speler is voor de bank."

Concurrentie voor Feyenoord?

Beide analisten verwachten dat Feyenoord concurrentie krijgen om de komst van Veerman. "Ik denk eerlijk gezegd niet dat Feyenoord de enige gaat zijn die achter Joey aangaat deze winter, AZ ook." Bruggink verwacht dan wel dat de middenvelder een keuze kan maken. "Ik denk ook dat hij dan voor Feyenoord gaat kiezen, maar ze moeten hem ook kunnen betalen."