Uitslagen speelronde 34 en eindstand Eredivisie seizoen 2020/2021

Het seizoen 2020/21 in de Eredivisie zit erop. Een mooi moment om te kijken naar de uitslagen van speelronde 34 en de eindstand van dit eredivisieseizoen.

Uitslagen speelronde 34

Bij de meeste duels in speelronde 34 stond er niets meer op het spel. De strijd om degradatie en plek acht, die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal, lag nog wel open. Sparta Rotterdam en Heracles Almelo waren nog in de race om die achtste plek.

De Rotterdammers hadden voorafgaand aan de slotdag in de competitie een beter doelsaldo. De ploeg van Henk Fraser won met 1-2 op bezoek bij SC Heerenveen, terwijl de Heraclieden met ruime cijfers verloren tegen AZ: 5-0.

Degradatiestrijd

Er was ook nog niets beslist in de kelder van de Eredivisie. Nummer vijftien Willem II liep slechts één punt voor op nummer zestien FC Emmen. Een overwinning van de Tricolores op Fortuna sittard zou genoeg zijn voor handhaving.

Willem II won in eigen huis met 2-1 van Fortuna Sittard. Daardoor blijven de Tilburgers in de Eredivisie en eindigen de Emmenaren als nummer zestien, waardoor ze veroordeeld zijn tot de nacompetitie

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

eredivisie speelronde 34 uitslagen

Eindstand seizoen 2020/21

Ajax kroont zich tot landskampioen, terwijl PSV het seizoen afsluit als nummer twee. AZ eindigt op de derde plaats, Vitesse op plek vier. Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam maken zich op voor de play-offs om Europees voetbal.

De plekken negen tot en met achttien worden ingevuld door respectievelijk Heracles Almelo, FC Twente, Fortuna Sittard, PEC Zwolle, Willem II, RKC Waalwijk, FC Emmen, VVV-Venlo en ADO Den Haag.

Degradanten

Willem II en RKC Waalwijk ontspringen de dans en handhaven zich in de Eredivisie, terwijl FC Emmen zich komende donderdag mag melden in de nacompetitie. VVV-Venlo en ADO Den Haag dwalen af naar de Keuken Kampioen Divisie.

eindstand Eredivisie seizoen 2020/2021