Zo zien de play-offs om Europees voetbal eruit

Het eredivisieseizoen is voorbij, maar de play-offs om Europees voetbal staan nog voor de deur. Hier lees je alles over de strijd om een Europees ticket.

Deelnemers

In eerste instantie zouden de nummers vier tot en met zeven van de Eredivisie deelnemen aan het seizoenstoetje. Door bekerwinst van Ajax, gaan de play-offs dit jaar tussen de nummers vijf tot en met acht.

Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam nemen dit seizoen deel aan de play-offs. Laatstgenoemde club plaatste zich op de slotdag van de competitie voor het seizoenstoetje van de Eredivisie.

Huidige stand in de Eredivisie (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

eindstand eredivisie seizoen 2020/2021 ajax kampioen psv cl

Speelschema

Dit seizoen gaan de play-offs - zowel om Europees voetbal als promotie/degradatie - over één wedstrijd vanwege het overvolle programma. Het hoogstgeplaatste team speelt in eigen huis. 

De nummers vijf en acht en de nummers zes en zeven staan in de halve finale tegenover elkaar. Dat zou betekenen dat Feyenoord een thuiswedstrijd speelt tegen Sparta Rotterdam en dat FC Groningen op bezoek gaat bij FC Utrecht. 

Programma

De twee halve finales worden gespeeld op woensdag 19 mei. FC Utrecht - FC Groningen gaat om 18.45 uur van start, terwijl Feyenoord - Sparta Rotterdam om 21.00 uur begint. De finale vindt plaats op zaterdag 22 mei en staat gepland om 20.00 uur.

Als Feyenoord wint van Sparta Rotterdam, speelt de winnaar van FC Utrecht - FC Groningen een uitwedstrijd in de finale. In het geval dat Sparta Rotterdam de finale bereikt, is de winnaar van Utrecht - Groningen de thuisspelende club in de eindstrijd.

Speeldata play-offs (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

programma play-offs om europees voetbal feyenoord-sparta fc utrecht - fc groningen

Inzet

De winnaar van de play-offs mag zich bewijzen in de tweede voorronde van de Europa Conference League. De Nederlandse vertegenwoordiger moet drie rondes overleven om het hoofdtoernooi van de gloednieuwe competitie te bereiken. 

Feyenoord-doelman vertrekt