Transferupdate AZ: dit speelt er op de transfermarkt

De echte transferzomer moet nog op gang komen, maar toch zijn er al enkele zekerheidjes en geruchten rondom AZ. Wij zetten alles op een rij rondom de transferzomer van de Alkmaarders.

eenhoorn, huiberts, az

Aanwinsten AZ

De enige nieuwe spelers die AZ tot nu toe echt heeft vastgelegd voor het nieuwe seizoen is Sam Beukema. De centrale verdediger komt voor zo’n 900 duizend euro over van Go Ahead Eagles. Daarnaast zijn er drie spelers terug van een verhuurperiode. Ferdy Druijf (KV Mechelen), Rody de Boer (De Graafschap) en Thijs Oosting (RKC Waalwijk).

Vertrekkende spelers bij AZ

Van vijf spelers is het bekend dat zij na de zomer zullen vertrekken bij AZ. Bruno Martins Indi werd het afgelopen seizoen gehuurd van Stoke City en keert binnenkort weer terug in Engeland. AZ zou wel werken aan een nieuwe huurperiode voor Martins Indi. AZ zelf stuurt juist Kenzo Goudmijn (Sparta), Thomas Ouwejan (Schalke 04) en Joris Kramer (Go Ahead Eagles) op huurbasis weg. Daarnaast zal doelman Jasper Schendelaar de club transfervrij verlaten.

LEES OOK: Gaan de spelers van AZ Weghorst achterna of eindigen ze zoals Janssen?

Mogelijke uitgaande transfers AZ

Het lijkt er op dat AZ van een aantal sterkhouders afscheid moet gaan nemen. Om te beginnen is daar Jonas Svensson. De rechtsback heeft een aflopend contract en lijkt deze nog altijd niet te gaan verlengen. AZ hoopt nog altijd op een langer verblijf van de Noor, die heeft aangegeven voor een buitenlands avontuur te willen gaan.

AZ kan ook rekening houden met het vertrek van aanvoerder Teun Koopmeiners. De middenvelder annex verdediger lijkt namelijk hard op weg naar Atalanta. AZ en Atalanta hebben volgens Tuttosport al een overeenkomst bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro. Koopmeiners was dit seizoen goed voor vijftien doelpunten en vijf assists in 31 competitiewedstrijden.

Naast Koopmeiners lijkt mede international Owen Wijndal ook te werken aan een vertrek bij AZ. De naam van Wijndal zou hoog op het lijstje staan van Inter en FC Barcelona. Daarnaast zou rivaal Ajax wel oren hebben naar de linksachter. Wijndal heeft een transferwaarde van zo’n achttien miljoen euro. Verder zou FC Twente geïnteresseerd zijn in het op huurbasis overnemen van Thijs Oosting.

teun koopmeiners paspoort cv profiel

Mogelijke aanwinsten voor AZ

Wanneer Owen Wijndal deze zomer daadwerkelijk vertrekt bij AZ, dan ziet de club in Jayden Oosterwolde van FC Twente zijn vervanger. De linksachter heeft een marktwaarde van zo’n anderhalf miljoen euro en nog een contract tot medio 2023. Hoe AZ het verlies van Koopmeiners op wil vangen is niet bekend. Wel tekende middenvelder Jordy Clasie onlangs nog een nieuw contract in Alkmaar.

Pavlidis, Dessers en Kadioglu

Kijkend naar aanwinsten in de voorhoede, lijkt AZ uitgekomen bij twee spelers. Zo werd Vangelis Pavlidis van Willem II genoemd. Pavlidis speelt sinds begin 2019 in Tilburg en heeft nog 1-jarig contract bij Willem II. In het afgelopen seizoen was de Griek in de Eredivisie goed voor veertien doelpunten en vijf assists. Een andere spits die genoemd werd was Cyriel Dessers van KRC Genk. Naast de twee spitsen viel ook de naam van Ferdi Kadioglu van Fenerbahce. De Nederlander met Turkse roots heeft nog een contract tot medio 2022 in Istanbul. Bij Jong Oranje is Kadioglu van vaste waarde.