Officieel: Feyenoord heeft Hendrix binnen

Jorrit Hendrix mag zich officieel speler van Feyenoord noemen. De 26-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Spartak Moskou en verbindt zich voor anderhalf seizoen aan de Stadionclub.

Hendrix keert na ruim één jaar terug op de Nederlandse velden. De geboren Limburger debuteerde in 2013 in de Eredivisie namens PSV en speelde sindsdien 173 competitieduels en meer dan vijftig Europese wedstrijden.

'Twee vliegen in een klap'

"Na het vertrek van meerdere spelers sinds de zomer en de recente komst van enkele jonge, talentvolle aanwinsten wilden we graag nog een speler aan de selectie toevoegen van wie we weten dat hij direct inzetbaar is en die al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen", laat technisch directeur Frank Arnesen weten op de clubsite. 

"Met de komst van Jorrit slaan we twee vliegen in een klap. Hij is niet alleen als defensieve middenvelder inzetbaar, maar ook op meerdere posities in de achterhoede. Stuk voor stuk posities die nog niet voldoende bezet waren. Daarnaast neemt hij door de ruim 200 Eredivisie- en Europese duels die hij achter zijn naam heeft staan ook de gewenste ervaring met zich mee".