Houdt Ajax de nul in de Arena tegen Heracles?

Ajax neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen het Heracles van Frank Wormuth. Kan Heracles stunten in Amsterdam of wint de ploeg van Erik ten Hag ‘gewoon’ van de Almeloërs? 

Hoeveel goals scoort Ajax?

Ajax is dit seizoen bezig aan wat misschien wel een recordjaar kan worden. Het team van Erik ten Hag wist in twintig wedstrijden 61 (!) keer te scoren. Dit zijn er dertien meer dan nummer twee PSV (48). Heracles incasseerde dit seizoen echter ‘pas’ 27 goals. Slechts zes ploegen uit de Eredivisie kregen er dit seizoen minder tegen. Ajax zal zondag met een sterk elftal beginnen. Alleen spits Brian Brobbey wordt gemist in de aanval en middenvelder Edson Alvarez is er ook niet bij. Eredivisie-topscorer Sébastien Haller is er na zijn uitschakeling in de Afrika Cup tegen Egypte wel weer bij. De vorige editie van Ajax-Heracles eindigde overigens in een 5-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Houdt Ajax een clean sheet?

Niet alleen heeft Ajax de meeste goals gescoord, ook kregen de Amsterdammers de minste doelpunten tegen. Met maar vijf tegengoals lijkt het voor Ajax zondag een simpele klus om de nul te houden. Heracles scoorde dit seizoen ook ‘maar’ 22 doelpunten. De ploeg van Wormuth heeft duidelijk moeite om te scoren dit seizoen. Clubtopscorer Delano Burgzorg van Heracles verliet de club uit Almelo bovendien in de afgelopen transferperiode; hij tekende een contract bij 1. FSV Mainz 05 in de Bundesliga. Verder doen ook de nummers twee tot en met vier op de topscorerslijst van Heracles niet mee tegen Ajax zondag. 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt