Van der Gijp enthousiast over Ajax-aanvaller: "Die jongen is zich leuk op de kaart aan het zetten"

René van der Gijp voorziet dat Ajax een flinke transfersom voor Antony gaat ontvangen. De Nederlandse analist is enthousiast over de Braziliaanse vleugelaanvaller, die in het WK-kwalificatieduel tegen Paraguay (4-0) een prachtige goal wist te scoren.

Antony kreeg dertig speelminuten van zijn bondscoach. In de slotfase drong de 21-jarige Braziliaan het strafschopgebied binnen en schoot met een bekeken schot de bal in het Paraguayaanse doel. "De keeper deed ook wel mee", nuanceerde Van der Gijp de schoonheid van de treffer. "Daar moet je toch een beetje bij zitten. Ik zeg niet dat je hem moet hebben, maar hij maakt het Antony wel erg makkelijk".

"Met zijn linkerbeen kan hij dat goed uit die positie, hè", zei Johan Derksen over het doelpunt. Antony voegde vervolgens ook een voorassist toe door Bruno Guimarães handig weg te steken in het strafschopgebied; Rodrygo kon daarna intikken. Van der Gijp weet dat de prestaties van Antony bij Brazilië bij zullen dragen aan een hogere transferwaarde. "Die jongen is zich leuk op de kaart aan het zetten", aldus de oud-rechtsbuiten.

"Hij wordt steeds meer waard", bevestigde Derksen. "Dat willen we allemaal wel", vervolgde Van der Gijp. "Spelers die scoren, diepgang en snelheid hebben. En hij kan ook nog een voorzet geven. Ja, die gaat echt een hoop geld opbrengen". Antony maakte zijn tweede doelpunt in zeven optredens voor Brazilië. Bij Ajax staat de dribbelaar op 19 goals en 17 assists in 68 duels.