'Ihattaren zet eerste stappen op De Toekomst na quarantaineperiode'

Mohamed Ihattaren heeft éindelijk zijn eerste trainingen in dienst van Ajax afgewerkt. De 19-jarige middenvelder is sinds deze week uit quarantaine, volgens Ajax Showtime.

Zondagavond maakte de Amsterdammers de komst van Ihattaren officieel. De linkspoot wordt voor één jaar gehuurd van Juventus. Ajax heeft daarna een optie tot koop van zo'n twee miljoen euro. De middenvelder zat thuis in verband met een coronabesmetting, maar heeft inmiddels al meegetraind met Jong Ajax.

De huidige status van Ihattaren is onbekend. De laatste wedstrijd van de middenvelder dateert inmiddels van tien maanden geleden, destijds nog in dienst van PSV. Onder Van Bommel debuteerde het talent, maar onder Roger Schmidt ging het helemaal mis. In de zomer lieten de Eindhovenaren hem vertrekken naar Juventus, maar zij lieten hem minuten maken bij Sampdoria. Echter heeft de linkspoot daar geen minuut gespeeld.

Mo heeft een contract tot januari 2023 bij Ajax. Als de Amsterdammers de optie tot koop lichten, moet er eerst twee miljoen euro worden overgemaakt aan Juventus. "We moeten hem helpen, maar het begint bij hemzelf", zei Marc Overmars deze week over Ihattaren. "Als hij dat oppakt en het laat zien, kan het misschien een succes worden. Maar het kan ook geen succes worden".

Net binnen